Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis

College 1

Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een postdoctorale studie in Business Valuation afgerond aan Rotterdam School of Management. Hij begon zijn carrière in 2002 als Financial Trainee bij de gemeente Rotterdam waar hij onder andere betrokken was bij verschillende projecten bij Havenbedrijf Rotterdam. In 2003 is Sander volledig overgegaan naar Havenbedrijf Rotterdam in de functie van Project Manager Property Transactions. Na twee jaar actief te zijn geweest in de Rotterdamse haven, startte hij als M&A Consultant bij M&A firma Troostwijk Introman.

Prof. dr. Bob de Wit

College 2

Prof. dr. Bob de Wit is verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit als Professor of Strategic Management, en is directeur van De Wit & Meyer Strategy Works te Rotterdam. Gespecialiseerd in strategieontwikkeling, onderzoek en consulting. Voorheen heeft hij twaalf jaar strategisch management gedoceerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij ook is gepromoveerd. Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan, de internationaal bekendste samen met Ron Meyer.

Prof. dr. Pascale Peters

College 3

Pascale Peters is Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit. In 2000 promoveerde zij aan de Sociale Faculteit van de Universiteit van Tilburg. Daarna was zij post-doc-onderzoeker bij Sociologie aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 2004 werkt zij als Universitair Hoofddocent aan de Radboud Universiteit (Institute for Management Research). Ze publiceert op onderwerpen zoals Duurzaam HRM (employability, workability en vitaliteit), veranderende arbeidsrelaties en leiderschap, werk-privébalans, en flexibel werken. 

Thomas van Meenen

College 4

Thomas van Meenen`is HR director bij ASML. Hij deed ervaring op in eindverantwoordelijke HR directiefuncties binnen multinationals en in middelgrote familiebedrijven in verschillende sectoren, zoals de retail, automotive, industrie en technische dienstverlening. Als interim manager deed hij ook ervaring op in de non profit sector. Thomas is een voorvechter voor een procesmatige aanpak, ook binnen HR, zonder daarbij de mens binnen de organisatie uit het oog te verliezen. Hij deed onder hiermee onder andere ervaring op door zijn rol als HR director te combineren met een rol als programma directeur Lean Six Sigma. Tevens is hij al meer dan 15 jaar actief als trainer o.a. bij Avans+ en als spreker over HR onderwerpen. Thomas coacht managers en team om hun prestaties en samenwerking te verbeteren en bij hun persoonlijke ontwikkeling. Zijn stijl is direct en helder en hij is in staat pragmatische oplossingen te ontwikkelen voor strategische (HR-) vraagstukken. Zijn kerncompetenties is HR transformatie, lean-HR, Hr analytics en liggen verder op het gebied van integratie, gedrags en cultuurverandering, leiderschap.

Hans van der Heijden

College 5

Hans van der Heijden werkt bij Deloitte Human Capital en adviseert organisaties over keuzen in HRM en beloning. Hij studeerde rechten en psychologie (cum laude). In dienst van de Rabobank hielp Hans 15 jaar de ambities van de bank en haar medewerkers realiseren. Hij was Hoofd Management Development, de baas van de Corporate University en Hoofd Arbeidsvoorwaarden. In die laatste functie onderhandelde hij 7 cao’s. Hans schreef tientallen artikelen en 5 boeken, waaronder zijn meest recente ‘Zeven Megatrends’

Prof. dr. Jeff Gaspersz

College 6

Prof. dr. Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie aan de Nyenrode Business Universiteit, spreker en adviseur op het gebied van innovatiemanagement en business creativiteit. Voorheen was hij verbonden aan de Erasmus Universiteit en aan KPMG. Hij ondersteunde ruim 350 organisaties met het vinden en benutten van innovatiekansen en schreef een reeks boeken over innovatie. www.jeffgaspersz.nl

 

* Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.